Warmer en wisselvallig

De temperatuur zit in de lift, maar het is de komende dagen ook wisselvallig met van tijd tot tijd regen. Dit weekeinde zijn er echter overdag lange droge perioden en schijnt de zon nu en dan. Daarom zal het eindelijk toch vrij lenteachtig aanvoelen.

Afgelopen nacht heeft het in het noordoosten van het land nog licht gevroren, omdat het er lang helder bleef. In Hoogeveen werd het 0,8 graden, in Eelde en Nieuw Beerta (in Oost-Groningen) daalde de temperatuur naar 0,7 graden. Dit was voorlopig de laatste nacht met vorst.

Komende nacht wordt het niet kouder dan 5 graden op de Waddeneilanden tot 9 in Zeeland. Verder trekken er enkele buien, mogelijk met een onweersklap, van zuidwest naar noordoost over het land. De wind draait naar zuidelijke richtingen en is aan de kust vrij krachtig, kracht 5. Morgenochtend overheersen wolken en zal het nevelig zijn, plaatselijk hangt er mist. Morgenmiddag komt de zon af en toe tevoorschijn.

Verder blijft het overwegend droog. Bij een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt het zachter dan de afgelopen weken: maximaal 9 graden op de waddeneilanden tot 14 in Limburg. In de nacht naar zondag en zondagochtend valt er mogelijk enige tijd regen.

Zondagmiddag zijn er enkele opklaringen. De maximumtemperatuur komt dan tussen 11 en 16 graden uit. Ook maandag is het onbestendig, maar zacht.