Vermogende fans redden noodlijdende voetbalclub Cambuur

Leeuwarden. De noodlijdende voetbalclub Cambuur Leeuwarden lijkt van de ondergang gered. Cambuur heeft een schuld van 9,5 miljoen euro en dreigde daaronder te bezwijken. Vier vermogende Cambuursupporters hebben gisteren een deal bereikt met de gemeente Leeuwarden over de koop van het stadion. Het viertal koopt het stadion tijdelijk voor een half miljoen euro en verkoopt het later voor 9,75 miljoen aan vastgoedbedrijf Accolade uit Heerenveen. Het geld dat de supporters voor het stadion krijgen, wordt daarna gebruikt om de schuld af te betalen. De club moet wel eerst overeenstemming bereiken met een groep schuldeisers, die nog anderhalf miljoen euro te goed heeft. Als die crediteuren akkoord gaan met slechts 20 procent van het geld waar ze recht op hebben, is de club gered.