Uruzgan-oefening in Friese Dokkum

Uruzgan-oefening in Friese Dokkum Dokkum, 24 maart. Honderd militairen uit Oirschot oefenden gisteren in het Friese Dokkum. Met volledige bepakking liepen ze in groepjes door de straten, de wapens naar beneden gericht. De oefening moet hen voorbereiden op hun uitzending naar Uruzgan in Afghanistan, eind dit jaar. Na een eerdere training in Marnewaard, een onbewoond oefendorp, leerden de soldaten nu onderling te communiceren in een „levende stad”. „Patrouilleren in bewoond gebied is een oefening in een reeks van vele”, aldus commandant Tim Luiten. „We hebben dit vaker gedaan in Duitse plaatsen, maar daar is de bevolking wat oefenmoe.” Contact maken met de bevolking stond nu niet op het programma, noch werden er incidenten geënsceneerd. Dat komt bij een latere oefening. (Foto Karel Zwaneveld) Pagina 3 23032006. Dokkum. Nederland. Militairen die binnenkort naar Afghanistan gaan lopen patrouille in Dokkum als oefening. Foto Karel Zwaneveld Zwaneveld, Karel