Televisie Overige Films

The Scorpion King (Chuck Russell, 2002, VS/Duitsland). Het amorele genoegen straalt af van deze exploitatiefilm, die zo spectaculair mogelijk allerhande vormen van Kwaad etaleert. Ergens in de oudheid bestrijdt de titelheld (The Rock alias Dwayne Johnson) de wrede koning Memnon. SBS6, 20.30-22.30u.

See No Evil, Hear No Evil (Arthur Hiller, 1989, VS). Gepolijste komische thriller met emancipatorische inslag: handicaps worden niet geproblematiseerd maar figureren in harde grappen. Dove Gene Wilder en blinde Richard Pryor krijgen de schuld van een onderwereldafrekening. RTL7, 20.30-22.30u.

The Bone Collector (Phillip Noyce, 1999, VS). Afgekloven thriller waarin verlamde politieagent Denzel Washington vanuit zijn bed onervaren protégé Angelina Jolie regisseert in de jacht op moordenaar. Net5, 22.30-0.35u.

* The Virgin Suicides (Sofia Coppola, 1999, VS). Trefzeker speelfilmdebuut van de dochter van Francis Ford, en latere regisseuse van Lost in Translation, vertelt als terugblik het verhaal van vijf puberzusjes die zelfmoord plegen en vooral van de buurtjongens die wanhopig verlangen naar het mysterie van deze nimfen maar er niks van begrijpen. Aankleding en muziek dwepen met de jaren zeventig. Ned.3, 23.50-1.30u.

The Leading Man (John Duigan, 1996, GB). Jon Bon Jovi speelt een Amerikaanse filmster die zowel de vrouw (Anna Galiena) als de minnares (Thandie Newton) van Londense toneelschrijver Lambert Wilson versiert in satirisch “backstage'-drama. België 2 (Canvas), 0.05-1.40u.

* The Secret Agent (Alfred Hitchcock, 1936, GB). Ironische thriller, waarin onwillige Britse spion John Gielgud in Zwitserland een geheim agent moet vermoorden, maar bij vergissing een toerist doodt. Morgen, België 1, 13.35-15.00u., zwart-wit.