Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met Volkskrant-journalist Rob Vreeken over Bombay, een van de grootste steden ter wereld, naar aanleiding van zijn boek Bombay, hyperstad, het leven in Dharavi. Daarin komen activisten, ondernemers, Bollywood-filmers, voddenraapsters, bedelaars en fotomodellen aan het woord. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer besprekingen van de film Capote van Bennett Miller en het boek After Dark van Haruki Murakami. In het laatste uur de Amsterdamse, maar van origine Duitse schilderes Jutta Metzger. 747AM, 20.02-23.00u.

Legendarisch live. Opnamen van de groep Dexys Midnight Runners, die 27 oktober 1982 in Haarlem in overalls te midden van balen stro, hooivorken en meer landelijke attributen op het podium stond. Met nummers als Come on Eileen, Jackie Wilson said en Geno. Radio 2, 21.02-22.00u.

Casa luna. Evert van Straaten, directeur van het Kröller-Müller Museum praat over het vernieuwde Aldo van Eyck-paviljoen - sommigen noemen het Anton Pieck-kitsch -, de beelden die er in staan en de betekenis voor het museum. Radio 1, 0.04-0.45u.