Pharming koopt jong biotechbedrijf

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Pharming neemt voor zo'n 15 miljoen euro branchegenoot DNage over. Dat maakten de ondernemingen vanochtend bekend.

Topman F. Pinto van Pharming verwacht dat de combinatie van de technologieën van de bedrijven tot betere medicijnen zal leiden. De overname wordt betaald in aandelen.

Het in Rotterdam en Leiden gevestigde DNage richt zich op de bestrijding van verouderingsziekten. Het is gebaseerd op technologie die is ontwikkeld aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De universiteit en de wetenschappers hadden samen ruim een kwart van de aandelen en behouden de patenten op de technologie. Volgens Pinto kan DNage zijn activiteiten redelijk zelfstandig voortzetten. 'Deze overname gaat niet om kostenbesparingen, al het onderzoek gaat gewoon door.'

Bestuursvoorzitter Rein Strijker van DNage werkte hiervoor zelf bij Pharming. Hij wordt bestuurslid van Pharming en zal de Nederlandse activiteiten leiden.

Pharming produceert farmaceutische eiwitten in melk van koeien en konijnen. Dit jaar hoopt het bedrijf zijn eerste medicijn op de markt te brengen.

Ouderdomspil: pagina 11