Pavkovic wordt opa én vader

Generaal Nebojsa Pavkovic, oud-stafchef van het Joegoslavische leger en verdachte van het Joegoslavië-tribunaal, is deze week op dezelfde dag zowel vader als grootvader geworden. Dat hebben Servische media gisteren bericht.

Pavkovic' vriendin - hij scheidde drie jaar geleden van zijn vierde vrouw - bracht in een kliniek in Belgrado een dochter ter wereld. Het is zijn vijfde kind. Op dezelfde dag schonk in dezelfde kliniek in Belgrado ook een dochter van Pavkovic het leven aan een meisje.

Pavkovic (59) is vrij in afwachting van zijn proces; zijn kind is verwekt toen hij nog in de Scheveningse strafgevangenis zat. Daar hebben gedetineerden de mogelijkheid ongestoord intieme omgang te hebben met hun partner.

Pavkovic werd begin 2000 stafchef. Toen was in Belgrado president Milosevic nog aan de macht. Later dat jaar speelde hij een prominente rol bij de val van Milosevic, door te weigeren troepen in te zetten om hem te beschermen tegen een volksopstand. Het tribunaal heeft Pavkovic beschuldigd van oorlogsmisdaden in Kosovo in 1998 en 1999, toen hij commandant was van de Joegoslavische troepen in Kosovo.