pas verschenen

FICTIE

Het beleg van Laken

Walter van den Broeck

De Bezige Bij, 998 blz. 25,-

Herdruk van de romancyclus (1985) waarvan de afzonderlijke titels, Het beleg van Laken, Gek leven na het bal, Het gevallen baken en Het leven na beklag, anagrammen van elkaar zijn. In deze autobiografische raamvertelling verweeft de Vlaamse schrijver Walter van den Broeck (1941) zijn leven met de geschiedenis van België.

Wegsleepregeling van kracht

Hans Mirck

Prometheus, 34 blz. 19,95

De tweede dichtbundel van Hanz Mirck (1970) bestaat uit een sonnettencyclus geïnspireerd op Die Winterreise van Franz Schubert. De gedichten werden op muziek gezet door componist Bert Lochs en de Guus Tangelder Big Band en is te beluisteren, met een voordracht van de dichter, op de bijgevoegde cd.

De dans van Victoria (El baile de la Victoria)

Antonio Skármeta

Vert. Adri Boon, De Geus, 316 blz. 22,50

Een jonge man, net ontslagen uit de gevangenis, ontmoet een jonge vrouw die graag danseres wil worden. Om het geld bijeen te krijgen voor haar lessen brengt hij haar in contact met een beroemde meesterdief. Ze slaan de slag van hun leven. De meesterdief en de jonge vrouw vluchten alvast met het geld terwijl de jonge man achterblijft om nog iets te regelen. Roman van de Chileense schrijver Antonio Skármeta (1940), auteur van Ardiente paciencia, de roman waarop de film Il postino is gebaseerd. El baile de la Victoria werd in 2003 bekroond met de Premio Planeta, een van de belangrijkste literatuurprijzen van Spanje.

Het diepe water

Felix Thijssen

Sijthoff, 270 blz. 14,95

Om de droom van haar vader - een jacht kopen en met dochterlief de wereld rond varen - te verwezenlijken, grijpt Francine alles aan het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Psychologische thriller van Gouden Strop-winnaar Felix Thijssen (1933).

Antonio Skármeta Vert. Adri Boon, De Geus, 316 blz. € 22,50

Felix Thijssen Sijthoff, 270 blz. € 14,95