Internet Voorkeur

Huismannen. Sharon Dijksma, vicevoorzitter van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA, wil hoogopgeleide vrouwen die geen betaald werk buitenshuis verrichten een boete opleggen. De hbo- of universitaire opleiding die ze genoten hebben, ziet Dijksma als kapitaalvernietiging. Een ondoordacht staaltje verkiezingsretoriek. Dijksma vergeet dat veel moeders tijdelijk thuis blijven om voor hun kinderen te zorgen. Wie wil er nog intreden nadat ze een boete heeft gekregen? En wat te denken van hoogopgeleide vaders zonder baan die ervoor kiezen thuis te blijven om hun kinderen op te voeden? Krijgen die geen boete? En waarom krijgen laagopgeleide vrouwen geen boete? Hun opleiding kost tenslotte ook geld. Of vindt Dijksma dat schoonmaaksters, keukenhulpen, thuiszorgen, cassières, kleuterleidsters en bejaardenverzorgsters geen nuttige bijdrage aan de samenleving leveren? Vaders die thuisblijven voor de kinderen hebben hun eigen digitale gemeenschap op huismannen.nl. De site, die wordt gerund door vier “zorgvaders', bevat rubrieken als zorg & opvoeding, huishouden, ontspanning en interactief en een discussieforum. De artikelen op de site gaan onder meer over spelen, pesten, seksuele voorlichting, werkende moeders en geweld op televisie. Vaders die niet weten wat ze op tafel moeten zetten, kunnen de kookrubriek “Mannen met pannen' bekijken.www.huismannen.nl

De site van de zorgvaders.