Dopingvondst België

Het parket van Turnhout heeft gisteren dopingproducten gevonden bij een tiental wielrenners. Dat schrijft de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen vandaag. Een van de wielrenners waarbij is gezocht is de nog geschorste Belg Dave Bruylandts.

Bruylandts werd in juli 2004 betrapt op het gebruik van epo. Hij zit daarvoor een schorsing uit van achttien maanden. Hij kan vanaf 1 april weer meedoen aan wedstrijden. Bruylandts gaf vanochtend toe dat opsporingsambtenaren bij hem over de vloer waren geweest, maar meer wilde hij er niet over zeggen. Zijn advocaat meldde dat Bruylandts is gehoord als getuige en niet als verdachte. De raadsman bevestigde dat de speurders producten hebben meegenomen. 'Maar of dat de producten betreft die in de krant staan, laat ik in het midden. Ik ben geen dokter.'

Volgens dagblad Het Laatste Nieuws zouden onder de in beslag genomen dopingproducten onder meer epo, nandrolon en clenbuterol zijn. Medewerkers van het justitieel parket van Turnhout zouden volgens de Gazet van Antwerpen ook op bezoek zijn geweest bij de Belgische veldrijder Sven Vanthourenhout van Rabobank en de Nederlander Aart Vierhouten (Skil-Shimano). De laatste werd compleet verrast door het bericht. 'Ik weet nergens van, ze zijn bij mij in elk geval niet langs geweest', zei Vierhouten die in het Belgische Ravels woont.