Zullen we vanavond de onvolkomen stuit bekijken?

2 x een normale bevalling, 1 tweelingbevalling, 1 onvolkomen stuit en 1 volkomen stuit.

Deze vijf bevallingen staan allemaal op de unieke dvd die te koop is op de Negen Maandenbeurs. Verward stond ik bij de stand waar de dvd aangeprezen werd, en stelde me een vrouw voor die tegen haar vriend zei: 'Zullen we vanavond dan de onvolkomen stuit bekijken?'

Er zijn dingen die ik maar moeilijk begrijp, maar misschien is dat omdat ik zelf geen kinderen heb.

Kinderen krijgen, bleek op de beurs, is constant in angst leven. Voor het kind komt begint het al. Dan vrees je bijvoorbeeld dat hij lelijk wordt. Daarom adverteert de firma Echo Vision met de slogan No Surprises! en een affiche van een lelijke baby die uit een ei kruipt. De boodschap: maak nú een 3D-echo, dan sta je straks niet zo raar te kijken als je baby onknap blijkt.

Is de baby er eenmaal, dan moet je acuut naar Cryo-Cord. Klinkt net zo gezellig als het is. In de navelstreng zitten stamcellen die je snel moet laten opslaan, volgens Cryo-Cord, voor 1.375 euro. Later kun je ze dan misschien inzetten tegen enge ziektes.

Na de kraam van de Breath Monitor, die iedere adem van de baby registreert, en de kraam van Kritisch Prikken, een organisatie die beweert dat je van vaccineren ADHD krijgt, had ik een beetje buikpijn gekregen. Ik vluchtte de kolkende, stomende massa van de Huishoudbeurs in, die in de hallen naast de Negen Maandenbeurs aan de gang was. Daar viel ik middenin een Tupperware-party met seksspeeltjes.

De standhoudster hield een peniskoker met stekels omhoog. 'Het hele zootje kan erin', zei ze door haar zendmicrofoon. Vervolgens een onduidelijk touw met balletjes eraan. 'Je kunt er gewoon mee naar de supermarkt.' Een vibrator die trucjes kon. 'Tevens hij vibreert ook meteen', was haar letterlijke tekst bij dit apparaat.

Dan toch maar terug naar Negen Maanden, voor de Improvisatie Baby Show. Een groep vrouwen met baby's op de buik deed een rituele of etnische dans op het podium. Iets wat officieel in de categorie 'gênant' zou moeten vallen, maar ik merkte dat ik er met een gelukzalige glimlach naar stond te kijken. Wat lachten die baby's lief in die draagdoeken. Dan maar een beetje in angst leven.

    • Aaf Brandt Corstius