Televisie voorkeur

ACTUALITEITEN

Nova. Aandacht voor de rechtszaak van de gedupeerden van de failliete bank Van der Hoop, een verslag uit Parijs van de jongerendemonstraties tegen het versoepelen van het ontslagrecht en een reportage uit Duitsland over hoe daar de zeer gevaarlijke psychiatrische patiënten worden behandeld. Ned.3, 22.20-23.00u.

documentaire

Hornets from hell. Het is lente in Japan en de koningin van de Aziatische reuzenhorzel, een angstaanjagend insect, ontwaakt. National Geographic, 20.00-21.00u.

Zembla: De verhoren bij de zedenrecherche. Reportage over de werkwijze van de afdeling zedenpolitie Amsterdam-Amstelland, waar zo'n 46 gespecialiseerde rechercheurs jaarlijks zo'n 1.100 zedenzaken behandelen, circa tien procent van alle aangiften van zedendelicten in ons land. Het gaat om verkrachtingen, incest en zware kindermishandeling. Nederland telt 11 verhoorstudio's waar een kind door een speciaal opgeleide rechercheur kan worden gehoord. Met beelden uit het verhoren van een 7-jarig jongetje dat volgens zijn moeder seksueel is misbruikt, een 21-jarige jongen die verdacht wordt van verkrachting van een 13-jarige scholiere en een 26-jarige man die verdacht wordt van babymoord. Ned.3, 20.20-21.05u.

Inside the Britannic. De Britannic, het zusterschip van de Titanic, heeft de twijfelachtige eer het grootste schip te zijn dat ooit is gezonken. Het wrak herbergt het antwoord op de vraag waarom het cruiseschip ten onder ging. National Geographic, 21.00-22.00u.

Wild Indonesia: Creatures of island kingdoms. In een niemandsland op een afgelegen oceaaneiland, waar grotere roofdieren niet kunnen komen, blijkt een verrassende rijkdom aan dieren en planten. Natonal Geographic, 23.00-24.00u.

Expedition ins Gehirn. Slot van een drieluik over de werking van de hersenen. Vanavond met professor Baron-Cohen, die een autoriteit is op het gebied van autisme. Hij beweert dat mannen- en vrouwenhersenen wezenlijk van elkaar verschillen. Temple Gradin is autistisch en kan zich perfect inleven in dieren. Ze werkt als expert in de Amerikaanse vee-industrie. ARD, 23.45-0.30u.

praatprogramma

MAX en Catherine. Gast is zangeres van het levenslied Marianne Weber. Verder gesprekken met bewust alleenstaande moeders.Ned.1, 17.35-18.23u.

De wereld draait door. Gesprekken met de cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom over het nieuwe, humoristische programma Onder de tram over de zin en onzin van wetenschappelijk onderzoek. En Dolf de Vries en Liz Snoyink kijken terug naar de jaren tachtig op hun televisieserie Dossier Verhulst die nu op dvd te krijgen is. Ned.3, 19.00-19.50u.

Wat zou jij doen. Presentatrice Karin de Groot discussieert met ouders, deskundigen en jongeren over het achter de computer zitten. Wat boeit kinderen aan hun computer en wat is de grens tussen hobby en verslaving? Justine Pardoen, auteur van Mijn kind online en hoofdredacteur van Ouders Online, geeft tips en raad. Ned.1, 22.30-23.05u.

Barend & Van Dorp. Gesprek met schrijver Jules Deelder over zijn passie voor de jazz-muziek en zijn nieuwe boek De Swingkoning. Ook aanwezig de acteurs Rick Engelkens en Isa Hoes over hun theaterstuk Succes. En de Iraanse vluchteling Mosa Zahed en VVD'er Hans van Baalen over de onderdrukking in Iran. Talpa, 23.00-0.05u.

informatief

De milieuridders. Vanavond onder meer aandacht voor Greenpeace en een protest bij minister Veerman tegen de illegale houtkap. Ned.1, 19.00-19.50u.

Zestien miljoen rechters. In deze aflevering van reconstructies van waargebeurde rechtszaken gaat het om een burger die zijn overbuurvrouw verdenkt van uitkeringsfraude en haar gangen heel grondig nagaat. Misschien wel te grondig. De advocaten mr. Willem Heemskerk en mr. Pim de Vos verdedigen de standpunten van beide partijen. Ned.3, 21.05-21.47u.

consument

Boemerang. Aandacht voor onder meer goedkope contactlenzen die hoornvliesbeschadiging tot gevolg kunnen hebben en de Huishoudbeurs, waar stralingswerend ondergoed en de nieuwste seksspeeltjes te zien zijn. Ned.1, 21.55-22.30u.

muziek

Einfach leben - Roger Whittakers siebzigster. Uitzending waarmee de 70-jarige zanger Roger Whittaker zijn Duitse fans bedankt. Hij vierde gisteren zijn 70ste verjaardag en verkocht wereldwijd meer dan 56 miljoen platen en behoort daarmee tot de groten uit de internationale showbizz. ARD, 20.15-21:45u.