Televisie Overige films

Driven (Renny Harlin, 2001, VS). Door hoofdrolspeler Sylvester Stallone geschreven actiefilm over de wondere wereld van het autoracen vliegt uit de baan door een overvolle plot en preken over succes, vriendschap en de zin van het leven. Veronica, 20.30-22.40u.

Babettes Gaestebud / Babettes Feast (Gabriel Axel, 1987, Den/Noorw/Fr). Winnaar van de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film in 1988 is een innemende maar overschatte Karen Blixen-verfilming. Franse vluchtelinge (Stéphane Audran) schotelt exquis feestmaal voor aan stomverbaasde inwoners van Deens gehucht. Arte, 20.40-22.25u.

La petite chartreuse (Jean-Pierre Denis, 2005, Frankrijk). Merkwaardige metaforische vertelling over boekhandelaar annex bergbeklimmer, die zich ontfermt over een door hem aangereden meisje en uiteindelijk ook een heilzame uitwerking heeft op dier egocentrische, alleenstaande moeder. TV5, 21.00-22.45u.