Televisie Film van de dag

Forrest Gump. Je hebt wel eens van die films die bij uitkomst in de bioscoop zo opgehemeld zijn of waarover zo veel geschreven is dat je eigenlijk geen zin meer hebt om er heen te gaan. Forrest Gump was zo'n film. In 1994 kon je geen blad openslaan of er stond wel iets in over de speciale effecten waardoor Gump ín archiefbeelden kon stappen en zo de hand van president Nixon kon schudden.Of over de fenomenale wijze waarop Tom Hanks de rol van de geestelijk gehandicapte met een IQ van 70 speelde die met zevenmijlslaarzen door de twintigste-eeuwse Amerikaanse geschiedenis rende. In Vietnam redde hij zijn vrienden zo ongeveer uit het vagevuur en wat kon hij goed pingpong spelen! En heette de grote liefde van zijn leven - naast zijn moeder natuurlijk - niet Jenny? Vanavond dan toch maar eens kijken.

Tom Hanks in Forrest Gump.

(Robert Zemeckis, 1994, VS), Net 5, 20.30-23.05u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg