OM NAAR UIT TE KIJKEN

MUZIEK

Dans in Concertgebouw De Akram Khan Company danst in een aflevering van de serie Tijdgenoten op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw bij London Sinfonietta op muziek van de minimal-componist Steve Reich. Van hem klinkt oa de Nederlandse première van Variations for Vibes, Pianos and Strings.

29 maart 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

POP

The Last Waltz Een nieuw fenomeen zijn muzikanten die ‘klassieke’ albums uit de pophistorie naspelen. Een stel Volendammers waagt zich aan The Last Waltz, het driedubbelalbum waarmee The Band in 1976 afscheid nam op een door Martin Scorsese verfilmd concert. De rollen van Bob Dylan, Muddy Waters, Emmylou Harris en Van Morrison worden verdeeld onder de Volendamse toptalenten Marcel Steur, Jack Tuijp, Kees Jozef Veerman, Jaap Kwakman, Jan Dulles, Martine Bond, John Kirrie, Dick Kwakman, Mario Reurs en begeleidingsgroep Sister Ray.

24 en 25 maart Jozeftheater, Volendam. www.jozefvolendam.nl.

LITERATUUR

Poëzie Op zaterdag 25 maart heeft in Vredenburg Utrecht de 26ste Nacht van de Poëzie plaats. Van acht uur ’s avonds tot drie uur ’s nachts lezen ruim twintig Nederlandstalige dichters uit België en Nederland voor uit eigen werk. De voordrachten worden afgewisseld door muzikale en andere entr'actes. Vast onderdeel van de Nacht is de boekenmarkt in de foyer. De presentatie is in handen van Piet Piryns en nieuwkomer als Nachtomroeper, Menno Wigman

Entreebewijzen zijn te koop bij Vredenburg Utrecht: 030-2314544 & www.vredenburg.nl. Entree €29,50.

THEATER

Het hof van Haile Orkater maakt muziektheater over Haile Selassie, de voormalige keizer van Ethiopië, gespeeld door Pierre Bokma. Een Noorse journaliste (Ricky Koole) komt hem interviewen, maar wordt al snel ingekapseld door de sprookjesachtige hofhouding. Als een noordelijk ijskastje ontdooit ze voor de zuidelijke mystiek. De keizer volgt zijn eigen geheime doel: het redden van de dynastie.

Première 30 maart Toneelschuur Haarlem. Tournee t/m 13 juni. Inl. 020-6060600 of www.orkater.nl

DANS

Hans Hof Ensemble Het Hans Hof Enesmeble komt met Tempapsi Island, een dansvoorstelling over de bijzondere relatie van een broer en twee vrouwen die één ding gemeen hebben: fascinatie voor Kill Bill! De groep belooft verleiding, fantasie, wedijver en verveling in een iets te krappe woning, waar de inwoners flirten met het onheil en elkaar ondeugende voorstellen doen in een sfeer van verstikkende nabijheid en onuitgesproken verwachtingen.

Première 29 maart Lantaren, Rotterdam. Tournee t/m 16 dec. Inl. 020-6276582 of www.hanshof.nl