Nieuw Rechts voor de rechter gedaagd

Rotterdam. De gemeente Rotterdam daagt Nieuw Rechts-voorman Michiel Smit voor de rechter omdat hij de verantwoording over de fractiekosten in 2003 en 2004 te laat zou hebben ingeleverd. Dat zei een woordvoerder van de gemeente gistermiddag. De gemeente eist nu een bedrag van 45.000 euro van Smit. Het kort geding dient 31 maart. Smit zegt in een reactie het kort geding met vertrouwen tegemoet te zien. Smit, die tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen zijn enige zetel verloor, zegt dat ”bijna alle fracties in de Rotterdamse gemeenteraad te laat te zijn met het verantwoorden van hun kosten”. Smit: ”Ik betwijfel of de rechter het spoedeisende karakter van de zaak inziet. Mijn verantwoording van de gemaakte fractiekosten is zo doorzichtig als het maar zijn kan.”