Navi-buddy

TomTom en iPod: allebei zijn het welkome passagiers in de auto. De ene weet de weg en de ander houdt je onderweg wakker. Maar waar laat je al die apparaten? Gelukkig kan de nieuwe versie van tomtom.jpghet TomTom navigatiesysteem ook een iPod aansturen. De mp3-speler mag onderin het dashboardkastje blijven liggen; songs selecteer je via het navigatiesysteem. De nieuwe TomTom kan bovendien je ‘navigatievrienden’ lokaliseren met TomTomBuddy.

De nieuwe TomTom-serie, te herkennen aan de ’10’ in het typenummer (Go 510, Go 710 en Go 910) komt vermoedelijk in april op de markt. Op deze Franse site zijn foto’s van de iPod-connector in actie te zien en een blik op de nieuwe interface van TomTom. De nieuwe TomTom-generatie heeft tomtom.pngnog een hoop andere opties, waaronder de buddy-functie. Daarmee kun je berichten versturen met andere TomTom-gebruikers, die tegelijkertijd je positie zien op hun TomTom. Volgens de fabrikant is het nog leuker dan sms-en.
Er is ook nuttig nieuws van het TomTom-front: de nieuwe software kan text-to-speech vertalen. Met andere woorden: behalve dat je hoort dat je ’100 meter linksaf’ moet, zegt het navigatiesysteem: ‘na 100 meter linksaf de Marten Meesweg op’. Dat geeft TomTom een menselijk tintje, aldus de navigatievrienden van de TomTom gebruikersclub. Foto: Macbidouille.com tomtom.jpg

    • Marc Hijink