MODE

Fashion NL Het gaat goed met de Nederlandse mode. In het kielzog van het bekende modeduo Viktor & Rolf breken steeds meer jonge ontwerpers door op de internationale podia. Het Gemeentemuseum Den Haag brengt nu de nieuwe generatie modevormgevers in kaart met de tentoonstelling Fashion NL. The Next Generation. Van de twintig deelnemers zijn de meesten geboren in de jaren zeventig, en net afgestudeerd aan een Nederlandse academie. Invloeden uit de wereld van de muziek en de beeldende kunst zijn vaak in hun creaties terug te vinden. Te zien zijn werken van onder meer Bas Kosters, Spijkers & Spijkers en van de finalisten van de Lancôme Colour Design Awards 2006: Elke Lutgerink, Dan Gonen en Mattijs van Bergen.

25 maart t/m 5 juni in het Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di-zo 11-17u