Leger Ecuador tegen indianen

Leger Ecuador tegen indianen Quito. Ecuadoriaanse soldaten springen over een wegblokkade. President Alfredo Palacio heeft de noodtoestand uitgeroepen en het leger ingezet om de blokkades te verwijderen. Deze zijn opgeworpen door de machtige indianenbeweging, die sinds vorige week de snelwegen bezet in het midden van Ecuador uit protest tegen een vrijhandelsverdrag met de VS. Deze week beginnen hierover de onderhandelingen. Foto AP Soldiers jump over rocks on the Panamerican highway, north of Quito, Ecuador, Wednesday, March 22, 2006. Thousands of police and soldiers were deployed to clear blocked highways Wednesday after President Alfredo Palacio's government declared a state of emergency in four provinces to curb protests against a proposed free-trade deal with Washington. (AP Photo/Dolores Ochoa R.) Associated Press