Internet voorkeur

Huisdier. Afgelopen zaterdag werd op de commerciële zender SBS6 in een rechtstreekse uitzending het Malthezers leeuwtje Moppie gekozen als 'Huisdier van het Jaar'. Via sms kon per categorie vriend, held en clown worden gestemd. De jury koos uiteindelijk het hulphondje Moppie als winnaar. Hij kreeg de 'Met dieren meer mens' Award en een jaar lang diervoeding. Moppie helpt zijn minder valide baasje Femke onder meer met aan en uitkleden, en het open en dicht doen van deuren. Het hondje moest wel concurreren met andere huisdieren waaronder de zwarte labrador en hulphond Prins van de lichamelijk gehandicapte Sandra. Op de website van de stichting Met Dieren Meer Mens valt te lezen dat Prins ervoor heeft gezorgd dat Sandra weer in de maatschappij staat, in plaats van erbuiten. Op de site van bestemaatjes.nl vind je informatie over verzorgingstips voor honden en katten, voor- en nadelen van huisdierbezit en adviezen om je vermiste huisdier terug te vinden. Maar ook hoe ouders een huisdier kunnen laten wennen aan een pasgeboren baby. Verder biedt de site een overzicht van activiteiten die er worden georganiseerd voor dierenliefhebbers, uiteenlopend van kattententoonstellingen en hondenwandelingen tot de Week van het Huisdier die in mei wordt gehouden. www.bestemaatjes.nl; www.weekvanhethuisdier.nl; www.mdmm.nl.