`Het woeden der gehele wereld` flopt

Rotterdam. De Nederlandse speelfilm Het woeden der gehele wereld is geflopt. De film naar het gelijknamige boek van Maarten `t Hart trok in de eerste zes dagen zo`n tweeduizend bezoekers. Omgerekend naar de veertig bioscopen waar de film te zien was, betekent dat acht à negen bezoekers per bioscoop per dag - niet per voorstelling. Distributeur United International Pictures (UIP) had gehoopt op minimaal tienduizend bezoekers, zei directeur Max van Praag gisteren in het AD. ”We wisten dat de film niet goed was, maar een dergelijk slecht bezoekcijfer hadden we niet verwacht.” De film van Guido Pieters kostte 3,2 miljoen euro. Met driehonderdduizend bezoekers zou hij uit de kosten zijn. UIP heeft het aantal kopieën voor de tweede week teruggebracht van veertig naar twaalf.