Geld toe krijgen

Graag wil ik reageren op de bijdrage van Erik Loeffen in nrc.next van 21 maart `Ik studeer tegen hongerloon`. Ook ik studeer: Informatiekunde aan de Universiteit Utrecht. Het verbaast me dat zoveel studenten menen dat de overheid hen volledig moet financieren. Studeren is investeren en dat mag best wat kosten. Waarom zou studiefinanciering de kosten moeten dekken?

Je zult in dit geval extra moeten werken of een aanvullende lening bij de IB-groep afsluiten en ik weet zeker dat je vriendin begrip zal tonen als je tijd en geld wilt investeren in jouw of jullie toekomst.

Daarnaast is de redenering van Erik over collegegeld tijdens stage en over kerstpakketten krom. Het is onzin om te denken dat studenten rechtstreeks het loon - en daarbij dus ook het kerstpakket - van de docenten betalen. Een student kost een hogeschool of universiteit veel meer dan 1.700 euro per jaar. De extra kosten worden betaald door de overheid.

    • Friso van Wieringen Hilversum