Federer en Safin tegen gebruik tv-beelden bij tenniswedstrijden

Berlijn. De tennissers Roger Federer en Marat Safin zijn fel gekant tegen het plan om tv-beelden te gebruiken bij wedstrijden. Tijdens het toernooi van Key Biscayne in Miami wordt deze week geëxperimenteerd met tv-herhalingen bij moeilijke spelsituaties. Het moet de lijnrechters helpen om te zien of een bal binnen of buiten de lijnen geslagen is. Spelers hebben twee keer per set het recht een herhaling te vragen. ”Dit is waanzin, zonde van het geld”, zei de Zwitserse nummer één Roger Federer tegen de Duitse krant Die Welt. Hij vreest dat de nieuwe regel de wedstrijden zal vertragen. Ook de Rus Marat Safin is tegen. ”Welk genie is met dit idiote voorstel gekomen? Er zijn duizenden manieren tennis attractiever te maken, videoherhalingen horen daar niet bij.”