En verder

Kleur in de oudheid Op 25 maart is er een rondleiding over de tentoonstelling Kleur! bij Grieken en Etrusken (t/m 26 mrt) en een Historische stadswandeling met als thema ‘Amsterdam en de Renaissance’.

Aanvang: 13u30 bij de koffieautomaat van het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam. Rondleiding 13u30-14u30 & stadswandeling 14u45-16u. € 15 p.p. (excl. entree museum). Res 06-18 257014 & info@amsterdamcitywalks.com

Hight Tea & Talk Elke laatste zondagmiddag van de maand is er een talkshow met High Tea in het Centrum van Beeldende Kunst in Rotterdam met steeds een ander thema. Ditmaal is het een hommage van kunstenaars aan iemand die ze bewonderen. Op 26 maart is er een concert van de klassiek-gitaarsolist Dimitri van Halderen (1973). Hij zocht voor zijn optreden op de High Tea & Talk van 15-17u twee uiteenlopende composities uit die zijn opgedragen aan de schilders Francisco Goya en Paul Klee. La Maya de Goya van de romantische componist Enrique Granados en All in Twilight van de hedendaagse componist Toru Takemitsu. De tentoonstelling Hommage is te zien t/m 9 april, ook met werk uit de uitleencollectie van de Artotheek Rotterdam. In de High Tea & Talk praten talkshowhosts Miriam Reeders en Saskia de Feijter met kunstenaar Paul van der Eerden, samensteller van Hommage , en met theatermaker John Buijsman. Dandy Dave draait de middag aan elkaar met diva's, crooners, ballroom, soul, popcorn, erotica & groovy instrumentals.

CBK, Nieuwe Binnenweg 75, (tram 4 / metro Eendrachtsplein), 010 4360288 / 2092142 & www.cbk.rotterdam.nl Di-vr 12-17u, za 10-17u, zo 12-17u.

Stinzenwandeling Domies Toen, de botanische tuin van Pieterburen, is bij velen bekend om haar vroegbloeiende stinzenplanten (börgbloumkes op z’n Gronings) in de late winter en het voorjaar. Het is een laat voorjaar, daarom bloeien de winterakonieten en sneeuwklokjes nog, maar ook de lenteklokjes, krokussen, helleborussen zijn te zien. Op zondag 26 maart om 14u is er een Stinzenplantenwandeling, met Wigbold Wierenga, kenner van het Groninger landschap, door Domies Toen in Pieterburen.

€ 2,50 pp, donateurs gratis

Sencity Kunstenaars prikkelen op Sencity Nighttown de zintuigen met beeld, geur, smaak en geluid. Aroma´s, visuals, lichteffecten, trillende vloerdelen en meubels, chillzones en massages. Verder optredens van de hippe discoformatie Kraak & Smaak, de electropopgroep Mimezine, de drumsgroep Circle Percussion met de grootste ‘Odaiko'-trommel in Europa van 2,55 meter diep, dansgroep New Artists Institute en topdj's als 100% Isis.

Sencity, 25 maart in Nighttown, Rotterdam. 19-05u. Tickets: € 17,50 ex. vvk. www.sencity.nl