BEELDENDE KUNST

Brody Crodon, Karma Physics: Elvis, 2004 Crodon, Brody

Next Level. Art, Games & RealityHet Stedelijk Museum laat op de tentoonstelling Next Level. Art, Games & Reality het werk zien van zeven beeldend kunstenaars en ontwerpers die zich bezighouden met de vormgeving van videogames, of werken met het vocabulaire dat we kennen uit computerspelletjes. De afgelopen paar jaar heeft het realisme in videogames een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De simulatie van de echte wereld is soms zo realistisch dat werkelijkheid en fictie nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden zijn. Te zien zijn werken van Persijn Broersen en Margit Lukacs, Brody Condon, de GameKings, Joes Koppers, Geert Jan Mulder en Jan van Nuenen. Speciaal voor de expositie wordt de Sandbergzaal van het Stedelijk Museum CS verbouwd tot een 'gamelounge' waar verschillende op educatie gerichte projecten uitgevoerd worden. Voor het publiek is de gamelounge geopend op woensdag t/m zondag van 13-17u.

T/m 18 juni in het Stedelijk Museum, Post CS, Oosterdokskade. Dag 10-18u.