Alle macht aan de bloggers?

Mwah. Valt nog te bezien.

Maar het gevechtsterrein waar ‘oude’ media en jongere, soms snellere, internetmedia elkaar treffen is deze dagen New York. Het gaat allemaal om de website Gawker, een website die berichten over media en bekendheden nawauwelt. Koffieautomaatpraat.

sterren.jpgGawker had al langer het onderdeel Stalker, waaraan New Yorkers kunnen doorgeven waar en wanneer ze een ster (dan wel sterretje) hebben gezien.
Sinds vorige week zet Gawker deze informatie op een kaart, beroemdheden voelen zich almaar meer bedreigd. Zeg maar dag tegen semi-vermomd boodschappen doen, of plotseling opduiken in een bar.

De lezers van de Financial Times hebben vast betere dingen te doen dan zich hiermee bezighouden, schreef de krant gisteren. Maar dan nog: „it is at least a genuine piece of citizen journalism, a genre that is thin on the ground. The internet has set off an explosion of opinion-writing, diary-keeping, photograph-storing and news aggregation. But it has not, so far, produced a lot of first-hand reporting by non-professionals.”

Vertel eens: wat denkt de lezer?

    • Freek Staps