Alexandra Radius-prijs voor russische Larissa Lezhnina

Den Haag, 23 maart. Gisteravond is in Het Muziektheater in Amsterdam, voorafgaand aan de première van Het Zwanenmeer, bekend gemaakt dat de Russische Larissa Lezhnina van Het Nationale Ballet de Alexandra Radius-prijs 2004/2005 heeft gewonnen. De Alexandra Radius-prijs, ingesteld in 1988, is een prijs voor bijzondere dansprestaties die jaarlijks wordt uitgereikt door de Stichting Vrienden van Het Nationale Ballet. De prijs bestaat uit een bedrag van 2.500 euro en een beeld. De prijs werd uitgereikt door Alexandra Radius, voormalig prima ballerina van Het Nationale Ballet. Larissa Lezhnina is opgeleid aan de Vaganova Academie in Sint Petersburg. In 1994 kwam ze bij Het Nationale Ballet in dienst als eerste soliste. Larissa danst de hoofdrol van Odile/Odette tijdens de première van Het Zwanenmeer van Rudi van Dantzig.