Verliefd op een Masai-krijger

Veel toeristen zullen er wel eens van dromen na een blik van een inheemse schone: alles achter je laten en in het vakantieland opnieuw beginnen. De Zwitserse Corinne Hofmann maakte die droom waar in Kenia. Ze werd verliefd op een Masai-krijger, en hij op haar. Hofmann schreef er een internationale bestseller over, die nu in Duitsland verfilmd is, ook al wordt de film uitgebracht onder een Engelse titel. De cultuurverschillen blijken door de liefde helaas niet overbrugbaar te zijn, zeker niet als er een dochter wordt geboren en de Zwitserse in het dorp in de bush een winkel begint. De film is even fascinerend als Groeten uit de rimboe en probeert minder ranzig te zijn, maar slaagt daar niet altijd in. Voor de romantiek werd wel het seksleven van de hoofdpersonen aangepast. In de film wordt dat steeds beter (want westerser). In het boek blijft het slecht.

The White Masai (Die Weisse Massai). Regie: Hermine Huntgeburth. Met: Nina Hoss, Jacky Ido. In: 11 bioscopen.