Verborgen camera

Het is dat Ralph Inbar niet meer onder ons is, anders had hij zeker deze Wire Camera van Archos uitgeprobeerd. Deze accessoire houdt het midden tussen de vingercamera van Margreet Dolman en de verborgen camera van Banana Split: een mini-cameraatje aan een draadje, dat je rechtstreeks kunt aansluiten op een draagbare digitale videorecorder van Archos.

Minicam van 199,99 euro

Op die manier kun je stiekem video-opnames maken of actiefilmpjes schieten door de Wire Camera op je fiets, ski's of polsstok te bevestigen. Op de camera autofocus en je kunt ook bij weinig licht nog goede opnames maken. De prijs is behoorlijk stevig voor zo'n minicam: 199 euro en 99 cent.

Archos heeft ook een nieuwe portable videospeler-annex-videorecorder op de markt gebracht. De zilverkleurige AV 700 heeft een videoscherm van 7 inch doorsnee, biedt bijna dvd-kwaliteit en heeft een ingebouwde digitale tv-tuner. Daar kan deze nog geheime Video iPod voorlopig een puntje aan zuigen.

Jammer alleen dat Nederland als enige land binnen Europa (nog) geen gratis (free-to-air) digitale zenders biedt.

Een greep uit het aanbod van digitale gadgets staat op www.nrc.nl/hebben