Toekomst Formule 1 veilig na goedkeuring overname door CVC

Rotterdam. De Formule 1 hoeft niet langer te vrezen voor een rivaliserend kampioenschap vanaf 2008. De vijf autoconstructeurs die dreigden uit de sport te stappen, hebben die plannen opgeborgen. De beslissing komt er nadat de Europese Commissie gisteren bekendmaakte dat de Britse risicokapitaalgroep CVC Capital Partners de sport mag overnemen. CVC moet dan wel het Spaanse bedrijf Dorna verkopen. Dorna is de organisator van de MotoGP, de belangrijkste discipline in het wegracen. De F1-teams Renault, BMW, Mercedes, Honda en Toyota dreigden met een vertrek uit de Formule 1 omdat ze meer inspraak willen en een groter deel van de omzet. Dat kan als CVC eigenaar wordt. De Britse groep heeft een akkoord om 75 procent van de aandelen in de F1-holding SLEC over te nemen. Het resterende kwart blijft in handen van Bernie Ecclestone, die nu de commerciële rechten in handen heeft.