Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met rapper Kiddo-Cee, die binnen twee maanden twee albums uitbrengt. In de cd's komt de haat-liefdeverhouding van de rapper met zijn buurt de Bijlmer duidelijk naar voren als hij rapt over burenoverlast, hosselen en dealen, en vriendschap. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met uitgever en oud-boekhandelaar Fred Schmidt over de treurige stand van zaken in het boekenvak. Verder regisseuse Ira Judkovskaja over Russische muziek in het theater naar aanleiding van de voorstelling De Rit door het theatergezelschap De groene envelop. Ook de Amerikaanse journalist Charles Mann over zijn boek 1491, De ontdekking van precolumbiaans Amerika en regisseur Guy Cassiers over zijn voorstelling Hersenschimmen en de rest van zijn oeuvre. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Oud-directeur van het Waterleidingbedrijf Amsterdam Maarten Gast praat in het kader van de Wereldwaterdag over drinkwatervoorziening en zuivering van afvalwater in ontwikkelingslanden en de geschiedenis van de waterzuivering in Nederland. Radio 1, 0.04-0.45u.