Producer eist 10 miljoen dollar Chicago-opbrengst

Londen. Een producer van de film Chicago eist geld van de Amerikaanse productiemaatschappij Miramax. De producer vindt dat Miramax zich niet aan het contract heeft gehouden en eist 10 miljoen dollar van de filmopbrengst. Dat heeft de BBC dinsdag gemeld. De film, met acteurs als Richard Gere, Catherine Zeta Jones en Renée Zellweger, was een kaskraker, en kreeg in 2003 zes Oscars. Volgens de producer, die claimt de filmrechten te hebben, heeft de film zeker 300 miljoen dollar opgebracht. Zijn bedrijf The Producer Circle Company zou met Miramax (eigendom van het Disneyconcern) zijn overeengekomen een deel van de bruto-opbrengst te krijgen. Miramax zou later slechts een nettoberekening hebben gemaakt. De verkoop van dvd`s en distributie van de film in het buitenland is daarbuiten gelaten. Miramax heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.