Presentatie van “Superbus' Ockels

Een model van de ‘Superbus’, een aërodynamische bus die wordt ontwikkeld door Wubbo Ockels, voormalig astronaut en hoogleraar aan de faculteit lucht- en ruimtevaarttechniek in Delft. Door zijn gladde vormgeving ondervindt de ‘Superbus’ weinig weerstand. Daardoor verbruikt hij minder energie, en is hij dus beter voor het milieu, aldus Ockels. De bus moet plaats gaan bieden aan dertig passagiers. Hij wordt 15 meter lang, 2,5 meter breed en 1,70 meter hoog. De topsnelheid wordt 250 kilometer per uur. Ockels wil zijn bus demonstreren bij de Olympische Spelen in Peking, in 2008. Voor die tijd worden testritten uitgevoerd in Nederland. Foto Dirk-Jan Visser (Photo: Dirk-Jan Visser / Delft 22-03-2006) Wubbo Ockels in voorbereiding op een persconferentie over zijn 'Superbus' op de TU Delft. De 'Superbus' van Wubbo Ockels kan een goed alternatief zijn voor de Zuiderzeelijn, de spoorlijn van Amsterdam naar Groningen via de Flevopolder. Hier: een schaalmodel van de super bus Visser, Dirk-Jan