Oude krakers kunnen de Crowes niet meer redden

De hoestekst belooft dat de Black Crowes “at the peak of 15 years of Cosmic Rock 'n Roll' zijn. Deze opname van een concert vorig jaar in de Fillmore in San Francisco laat vooral horen dat de groep tegenwoordig tegen gospel aanleunende rock 'n soul maakt. Een goede concert-dvd kan de zaal thuis brengen. Maar hier is niet alleen de geluidsmix onevenwichtig - de bassist had net zo goed thuis kunnen blijven - het ziet er ook nog uit alsof de zaallichten aan zijn gebleven. Het wit van de overhemden van Chris en Rich Robinson doet pijn aan de ogen. Tegen het eind komen de Crowes nog met oude krakers als Cursed Diamond en het onovertroffen meeslepende Wiser Time. Maar dat kan deze dvd niet redden.

Black Crowes

Concerten: 22, 23 en 24 maart Paradiso, Amsterdam (uitverkocht)

Bart Jippes

DVD POP

Black Crowes: Freak 'n Roll Into The Fog

PIAS

    • Bart Jippes