Oppositiepartijen Goes stemmen blanco

Goes. Alle tien raadsleden van de oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 in de Zeeuwse gemeente Goes hebben dinsdagavond bij de verkiezing van de nieuwe wethouders blanco gestemd. Niet of tegen stemmen gold als een blanco stem. De oppositie wilde daarmee een signaal afgeven aan de nieuwe coalitie. CDA, VVD en SGP/ChristenUnie kwamen twee weken geleden, een dag na de gemeenteraadsverkiezing, tot overeenstemming. Dat was nog voor de PvdA, als grote winnaarvan de verkiezing, de collegeonderhandelingen zou hebben geopend. In de gemeente ontstond daarover veel commotie. Volgens fractievoorzitter H. Hoogerland van de PvdA vormden de veertien stemmen die voor de nieuwe wethouders overbleven een dieptepunt in de historie van Goes. ”Dit is niet eerder voorgekomen. Bovendien wil ik de nieuwe wethouders dit keer niet feliciteren.”