Matt Costa

Matt Costa is net als Jack Johnson een voormalig sportman, die na een ernstig ongeluk (Costa was skater) ook talent als singer/songwriter bleek te hebben. Costa is bevriend met Johnson en brengt nu zijn debuut, Songs We Sing, uit op Johnsons platenlabel Brushfire Records waar ook Donavon Frankenreiter zit.

Deze zangers delen een voorkeur voor soberheid. Met gitaar, bas, piano en een enkele drumpartij, door Costa zelf bespeeld, worden tijdloze luisterliedjes afgeleverd: intiem, puur en spontaan. Nu klinken wel meer hedendaagse, al dan niet met wollen muts getooide songschrijvers op deze manier. Maar Costa blinkt uit door zijn afwisselende repertoire, waardoor hij kan klinken als een eenpersoons-Coldplay of een jaren-zestig-held met eenzame galm op zijn stem. En soms, zoals in het titelnummer, zelfs als een gruizige rockband. Matt Costa speelt vrijdag als voorprogramma van Jack Johnson in de HMH.

Matt Costa: Songs We Sing (Brushfire Records 0602498518731)

    • Hester Carvalho