Kinderen zetten zich in voor water

Bangalore, 22 maart. Kinderen uit een Indiase sloppenwijk wonen een bijeenkomst bij van de internationale Dag van het Water, die vandaag wordt gehouden. Waterschaarste dreigt internationaal een probleem te worden, wat de prijs van water volgens deskundigen zal opdrijven. Het ontzilten van zeewater is gecompliceerd en kost veel energie. Sommige experts verwachten dat het importeren van water uit natte gebieden normaal wordt. Nederlanders verbruiken per dag gemiddeld 120 liter, maar een veelvoud daarvan is nodig voor de productie van voedsel. Voor het kweken van een appel 70 liter water nodig, het produceren van de koffiebonen voor een kop koffie kost 140 liter. Foto AFP Indian young slum dwellers paticipate in a rally to celebrate World Water Day (WWD) in Bangalore, 22 March 2006. WWD is guided by the theme 'Water and Culture' under the leadership of UNESCO. The theme 'Water and Culture' of WWD 2006 draws attention to the fact that there are as many ways of viewing, using, and celebrating water as there are cultural traditions across the world. AFP PHOTO/Dibyangshu SARKAR AFP