Internet Voorkeur

Voetbal. Google en Nike hebben een communitysite voor voetballiefhebbers geopend. Joga, zoals de site heet, is bedoeld voor voetbalfans van over de hele wereld. Joga is Portugees voor “spelen'. De site, die net op tijd voor het WK in Duitsland is gelanceerd, zal binnenkort in 140 landen en in 14 talen beschikbaar komen. Joga lijkt een beetje op de andere digitale gemeenschap van Google, Orkut. Net als bij Orkut kun je door je aan te melden lid worden van de voetbalcommunity. Op Joga kunnen voetbalspelers en -fans onder meer informatie, ervaringen, speltips, foto's en video's uitwisselen. “Je kunt het beschouwen als een online voetbalveld waar je je eigen profiel kunt maken, je favoriete spelers kunt bespreken, nieuws kunt uitwisselen over je laatste overwinning en wedstrijden en evenementen kunt organiseren“, aldus de handleiding van Joga. De site kent ook de mogelijkheid om een eigen weblog te beginnen. Als Joga een succes wordt, wil Nike samen met Google ook communitysites voor liefhebbers van basketbal, skateboarden en andere sporten opzetten. Internetgebruikers die lid worden van Joga en eigen verhalen, wedstrijdverslagen en foto's op de site publiceren, doen afstand van hun auteursrecht. Google eigent zich het recht toe om het materiaal van Joga-leden te exploiteren voor commerciële en niet- commerciële doelen.www.joga.com

De site van Joga