`Gezonde werknemer is zaak van de baas`

Rotterdam. Hoewel de helft van de Nederlandse werknemers vindt dat hij zelf gezonder moet leven, zegt ruim 60 procent ook dat het de taak van de werkgever is om de gezondheid van zijn werknemers te stimuleren. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendconcern Randstad. Het gros van de werknemers zegt te laat naar bed te gaan, te weinig te bewegen, te hard te werken en te vaak ongezond te eten. Toch verwacht 63 procent van hen dat de werkgever hun gezondheid stimuleert. De meeste werkgevers doen dat ook. De activiteiten bestaan uit wandelen tijdens de lunch (35 procent), een fietsvergoeding (21 procent), gezonde voeding (20 procent) en douches op het werk (17 procent). Werknemers willen het liefst sporten op kosten van de werkgever, een masseur op het werk en gezonde voeding.