Geen miljoenennota voor Prinsjesdag

Den Haag/Calcutta. Het kabinet neigt ernaar de miljoenennota, met daarin de plannen voor het volgende jaar, niet langer vooraf onder embargo aan politici en media te verstrekken. De Rijksvoorlichtingsdienst bekijkt momenteel de gevolgen van gewoon tot Prinsjesdag te wachten met het uitdelen van stukken. De afgelopen jaren lekten de plannen meerdere keren al ver voor Prinsjesdag uit. Minister Zalm (Financiën) dreigde daarom eerder zich strikt aan de wet te houden die voorschrijft dat de regering op Prinsjesdag haar plannen bekendmaakt. Tweede Kamervoorzitter Weisglas, momenteel op reis in India, maakte dinsdag voor de camera van RTL Nieuws duidelijk niets in het voorstel van het kabinet te zien. Hij noemde het ”niet acceptabel” dat politici niets vooraf krijgen en zich zo niet kunnen voorbereiden op het debat over de miljoenennota.