Franse regering trotseert protest

De Franse premier Dominique de Villepin heeft gisteren geweigerd het arbeidscontract CPE „in te trekken, op te schorten of te verminken”. Daarmee geeft hij opnieuw niet toe aan het aanhoudende protest tegen het nieuwe arbeidscontract voor jongeren. Volgens de politie demonstreerden gisteren in verschillende steden 40.000 studenten en scholieren. Zestig universiteiten zijn bezet en op 313 van 4.370 middelbare scholen ligt het onderwijs stil. Dinsdag: landelijke actie. Foto AFP Pagina 7 Riot policemen face demonstrators during a rally against the First Employment Contract (CPE), 21 March 2006 in center Paris. The CPE is an open-ended contract for under 26 year-old which can be terminated within the first two years without explanation. French Prime Minister Dominique de Villepin stood by his contested youth jobs plan 20 March, as an ultimatum for its withdrawal passed with no hint of concession and unions promised a new day of nationwide protests next week. AFP PHOTO THOMAS COEX AFP