Ernstige blessure wielrenner Klöden

Andreas Klöden is gisteren tijdens de training in de buurt van zijn Zwitserse woonplaats Kreuzlingen zwaar ten val gekomen. De Duitse profwielrenner, die in 2004 tweede werd in de Tour de France, liep daarbij ernstige blessure op aan de rechterschouder. Hij is naar schatting zes weken uit koers. Volgens de woordvoerder van T-Mobile is zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk, die op 1 juli begint, niet in gevaar.

Klöden, die veel pijn had, werd naar Rheinfelden gebracht voor onderzoek. Daar bleek dat een operatie noodzakelijk was. De Duitser is vanmorgen onder het mes gegaan. Hij moet zeker vijf dagen in het ziekenhuis blijven. Klöden viel vorig jaar uit in de Tour door een polsblessure.

De Oekraïner Jaroslav Popovitsj heeft gisteren de tweede etappe van de Ronde van Castilla y León gewonnen. De renner van Discovery Channel was de snelste in een individuele tijdrit over 11 kilometer tussen Almeria en Olmedo. De leiderstrui ging naar de Kazach Aleksandr Vinokoerov. Popovitsj kwam tot een tijd van 13 minuten en 1 seconde. Op 1 seconde werd de Amerikaan Jason McCartney tweede. De derde tijd was voor Vinokoerov, die 11 seconden toegaf op Popovitsj. Het was wel voldoende om de leiderstrui over te nemen van de Spanjaard Angel Edo.

De Amerikaanse wielrenner David Zabriskie is na de eerste dag leider in de Internationale Wielerweek, een rittenkoers in Italië. Zabriskie won met zijn ploeg CSC gisteren de ploegentijdrit.