De Lage Landen neemt Athlon over

Hoofddorp, 22 maart. Financiële dienstverlener De Lage Landen, onderdeel van Rabobank, wil autoleasebedrijf Athlon overnemen. Dat hebben de bedrijven vandaag gezamenlijk bekendgemaakt. De Lage Landen biedt 30,25 euro per aandeel Athlon, een premie van bijna 17 procent op de slotkoers van gisteren. Met het bod wordt Athlon gewaardeerd op 580 miljoen euro. Een groep aandeelhouders, die 44 procent van het uitstaande aandelenkapitaal vertegenwoordigt, heeft toegezegd hun stukken aan te melden. De raad van bestuur en de commissarissen van Athlon steunen het bod van De Lage Landen. Mocht het bod slagen, bij aanmelding van 95 procent van de aandelen of meer, dan verdwijnt Athlon van de effectenbeurs in Amsterdam. Na de overname treedt bestuursvoorzitter Henk Bierstee terug bij Athlon.