Aangehouden in Israël

Palestijnse mannen liggen geboeid op een grasveld langs de snelweg, nadat hun minibus is klemgereden door Israëlische veiligheidsagenten.

Palestijnse mannen liggen geboeid op een grasveld langs de snelweg, nadat hun minibus is klemgereden door Israëlische veiligheidsagenten. Met een helikopter en politieauto’s met loeiende sirenes had de politie het minibusje achtervolgd op Israëls belangrijkste snelweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem. De bus ontweek twee wegblokkades en werd pas bij het knooppunt Latrun onderschept. In het voertuig vond de politie een zeven kilogram zware bom die verstopt was in een tas. Volgens defensiefunctionarissen was een van de inzittenden, een vermoedelijk lid van de militante beweging Islamitische Jihad, van plan een grote zelfmoordaanslag in Israël te plegen. Over een week worden in Israël parlementaire verkiezingen gehouden. Naar aanleiding van het incident heeft Israël besloten de afsluiting van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook te verlengen tot en met de dag van de verkiezingen. (AP) Foto AFP/Ofer Vaknin Cuffed, stripped and blindfolded Palestinian suspects lie in a field after their mini van was intercepted by Israeli security along the highway between Tel Aviv and Jerusalem 21 March 2006. The interception of the vehicle came due to a maximum state of alert on a possible attack by militants. Ten men riding in the van, which also was carrying explosives were arrested, including a suspected suicide bomber. AFP PHOTO/OFER VAKNIN-ISRAEL OUT AFP

Met een helikopter en politieauto's met loeiende sirenes had de politie het minibusje achtervolgd op Israëls belangrijkste snelweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem. De bus ontweek twee wegblokkades en werd pas bij het knooppunt Latrun onderschept.

In het voertuig vond de politie een zeven kilogram zware bom die verstopt was in een tas. Volgens defensiefunctionarissen was een van de inzittenden, een vermoedelijk lid van de militante beweging Islamitische Jihad, van plan een grote zelfmoordaanslag in Israël te plegen.

Over een week worden in Israël parlementaire verkiezingen gehouden. Naar aanleiding van het incident heeft Israël besloten de afsluiting van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook te verlengen tot en met de dag van de verkiezingen.