Zacht weer op komst

Het is nu officieel lente en de weerkaarten zien er voor het weekeinde een stuk minder koud uit. De oorzaak is een opkomend lagedrukgebied op de oceaan dat warme lucht uit onder andere Frankrijk, Spanje en Portugal naar het noorden laat oprukken. Voordat het zover is moeten we nog enkele koude dagen verwerken.

Vannacht daalt de temperatuur opnieuw tot onder het vriespunt. Alleen direct aan de kust blijft het kwik net boven nul. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Ook morgen trekken nog altijd wolkenvelden over ons land, al krijgt de zon wat meer ruimte. Het weer oogt dan ook vriendelijk. Uit de wind en in de zon voelt het aangenaam aan. Een blik op de thermometer maakt echter meteen duidelijk dat het vrij koud is, het wordt slechts een graad of 5.

Ook donderdag breekt de zon geregeld door. In de vroege ochtend is het behoorlijk koud, in het oosten kan het zelfs matig vriezen met -5 graden. Overdag wordt het een graad of 7, de temperatuur gaat dus voorzichtig omhoog. Vrijdag raakt het van het zuiden uit bewolkt en volgt er regen. In Noord-Brabant en Limburg wordt het 13 graden.

Ook in het weekeinde komt de temperatuur boven de 10 graden uit. Helaas overheerst de bewolking en valt er zo nu en dan wat regen.