www.nrc.nl

Weblog Moskou. Correspondent Coen van Zwol bevindt zich nog steeds in de Wit-Russische hoofdstad Minsk, waar hij het protest tegen de verkiezingsuitslag aanschouwt. 'We maakten een rondgang door de menigte en stuitten op een tentenkampje. Eerst vijf tentjes, toen tien, toen vijftien.

Kennelijk een spontaan initiatief, hoewel kandidaat Milinkevitsj even langskwam om zijn zegen te geven (foto). De jongelui hadden het zojuist al geprobeerd, toen sloopten agenten in burger de zaak. Nu vormden studenten een dubbelde ring om dit Madurodam-Maidan.

De jeugd wil op het Oktoberplein overnachten, tolereert de politie dat? We gaan vannacht nog eens kijken, maar collega's pakken de camera's alweer in. 'Drie tenten maken nog geen zomer', SMS't een Duitse collega me.

De politie knijpt het plein nu af en arresteert iedereen die een tent bij zich heeft.'

www.nrc.nl/moskou

Weblog Wereld. Iedere dag plaatsen redacteuren Juurd Eijsvogel en Marc Leijendekker links naar spraakmakende stukken in de internationale media op het gebied van de internationale politiek en grensoverschrijdende problemen. Vandaag gaat het ook in dit blog over de verkiezingen in Wit-Rusland. 'Hoewel iedereen het er gisteren in Brussel over eens was dat de verkiezingen in Wit-Rusland een farce waren, zal dat niet tot een krachtige reactie van de Europese Unie leiden. In een commentaar schrijft de Duitse Tageszeitung dat aangescherpte sancties van de EU niet meer zullen zijn dan 'een hulpeloos ballen van de vuisten voor het ijzeren gordijn - meer niet'. President Loekasjenko ( foto) is immers een trouwe bondgenoot van zijn Russische collega Poetin.

www.nrc.nl/weblog/wereld