Verbied seksistische videoclips

Het Webcongres, het online discussieforum op nrc.nl, discussieert iedere week aan de hand van een stelling over een actueel en omstreden onderwerp. Deze week gaat het om de vraag of vrouw-onvriendelijke videoclips moeten worden verboden.

Marco Bottaro uit Leiderdorp vindt dat daar niet zo snel ja of nee op te zeggen valt. 'Dit soort ongein moet niet tot voorbeeld voor onze kinderen dienen. Aan de andere kant, verbieden leidt ertoe dat ze andere kanalen vinden (bijvoorbeeld het internet) om diezelfde stereotypen daar te vinden. We leven blijkbaar in een maatschappij die het behoorlijk vindt om met deze dingen geld te verdienen en ons allen op kosten te jagen door de schadelijke effecten van seksistische voorbeelden. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.'

Debatteren en opgeven als deelnemer kan op nrc.nl/webcongres.