Turner Wammes ernstig geblesseerd

Amsterdam, 21 maart. Zonder de ernstig geblesseerde Jeffrey Wammes moeten de Nederlandse turners in oktober de eerste horde nemen op weg naar de Olympische Spelen van Peking in 2008. Op de wereldkampioenschappen in Aarhus wordt van het gezelschap een plaats bij de beste 24 landen verwacht. Een onmogelijke opgave, vreest Rob Stout, de vorige trainer van Wammes. Wammes brak zaterdag bij wereldbekerwedstrijden in Lyon beide enkels, zo bleek gisteren uit onderzoek in een Amsterdams ziekenhuis. Het herstel vergt zeker een half jaar en pas daarna is vast te stellen wat de gevolgen zijn voor de lange termijn is. Met Epke Zonderland is Wammes de belangrijkste turner voor de Nederlandse landenploeg. Wammes won vorig jaar bij de EK brons op sprong en haalde in november bij de WK in Melbourne drie individuele finales.