Toon Hermans blijkt nog eens zestig liedjes te hebben nagelaten

HILVERSUM. Toon Hermans heeft zestig onbekende, door hem geschreven, gecomponeerde en gezongen liedjes nagelaten. Dat zegt Cor Franc, die voor de Hilversumse producent Songs 4 Ever het muziektheaterprogramma Liedjes van Toon maakt. ”Ze zijn nooit bij hem de deur uit geweest”, zei Franc gisteren over de nieuwe vondsten. Naast de zestig liedjes heeft Hermans ook diverse liedteksten zonder muziek nagelaten. Franc zal deze week bij de erven Hermans het repertoire inventariseren. ”Het is de ene verrassing na de andere”, aldus de programmamaker. ”Er is prachtig materiaal bij.” Volgens Franc zijn de opnamen van de liedjes van dusdanige kwaliteit dat ze op cd zouden kunnen worden uitgebracht. Of dat ook gebeurt is aan de erven Hermans.