Telefoneren na de cycloon

Een overlevende van de cycloon Larry telefoneert vanuit haar verruïneerde huis in Innisfail in Australië. De cycloon heeft maandag grote schade aangericht langs de noordoostelijke kust van Australië. Duizenden mensen zijn dakloos geraakt en de schade loopt in de honderden miljoenen. Australische media zeiden dat er voor zover bekend geen doden zijn gevallen.

Met windsnelheden van 290 kilometer per uur bereikte Larry maandagmorgen de kust bij Innisfail, een stad op honderd kilometer ten zuiden van Cairns, een belangrijk oord voor toeristen die het Great Barrier Reef bezoeken. Innisfail werd het zwaarst getroffen. Burgemeester Neil Clarke zei dat de stad volledig is verwoest. Meer dan de helft van de huizen zou zijn verruïneerd. Hij spreekt van een nationale ramp. Boven land verloor de storm aan kracht.